Den här webbsidan använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du vårt användande av cookies. Close
Tävlingar / Resultat
Salomon Trail Tour Falkenberg

12 maj 2013
Salomon Trail Tour Falkenberg

Sverige - Skrea Strand, Falkenberg

Tillbaka till tävlingar
Anmäl dig här

Tävlingsinfo

"Ni intar en av Sveriges vackraste stränder! Vare sig Du är glad motionär eller elitlöpare kommer Du att finna utmaningen. På Din väg mot målet förenas det bästa av den svenska kusten; hav, sand och skog. Och naturens element är aldrig så påstridiga som en söndag i maj."

Har ni funderat på att springa Marathon des Sables i Sahara? Då kan ni börja förbereda er i Falkenberg.

På en av Sveriges mest berömda badstränder, Skrea Strand, får ni en utmaning som ni kommer att minnas. Det börjar på tourens bredaste startlinje! Sedan får ni hela stranden för er själva under en kilometer (om inte badsäsongen startat tidigt för så får ni kryssa lite runt de solande människorna) innan det bär iväg ut i vattnet. Vad som händer där bestämmer ni enbart själva!

Och så är det dags att känna på sanddynorna. De är inte höga, men vi lovar att det blir en berg- och dalbana ni sent ska glömma. För er som frestar 10 km-sträckan kommer andra varvet att bli en utmaning . Då har ju flera hundra par fötter redan trampat i sanden..!

Efter den inledande sanddynelöpningen är det läge att svalka fötterna igen. Och här får ni se till att inte ta er vatten över huvudet!

En skön strandlöpning väntar sedan innan banan vänder tillbaka. Det börjar med ett smalt tufft parti med banans största drop. Använd händer, armar, knän och fötter för att klättra upp på andra sidan.

Så fortsätter det. Det är ingen rast, ingen ro ända fram till de sista 1,5 kilometerna av varvet som går på lite mer fastare underlag. Det är löparunderhållning hela vägen. Vi uppskattar att banans underlag ser ut så här: 80 procent sand. 3 procent hav. 10 procent stig, 7 procent obanat (gräs/skog).

Kan det blir bättre?

Karta

Kommentarer

comments powered by Disqus

Evenemang Meny

Evenemang Kontakter

Falkenbergs OK

Mikael Martinsson: 0705-804682, mikael.martinsson@gamma.telenordia.se

Fredrik Schmidt: 0705-816164, fred@fredtt.se

Hemsida: http://www.fok.se/salomon/

Anmäl dig här